Hem / Det som håller våra prylar vid liv

 

Alla älskar vi våra prylar som gör att vi kan finnas på sociala medier och annat. Det är många gånger de som gör att vi har kontakt med omvärlden, lär oss nya saker och utvecklas som människor. Det låter kanske lite överdrivet, men faktiskt helt sant. Det finns otalt många exempel på när sociala medier har underlättat i människors liv såväl som när polisen ska lösa brott. Men för att kunna göra allt detta måste man alltså ha en smartphone, surfplatta eller dator, och de behöver i sin tur saker för att kunna leva. Nämligen en kabel. Utan en sådan blir det inga inlägg på Facebook och Twitter eller bilder på Instagram.

  • Att ha en kabel som laddar telefonen är något av det allra viktigaste för många. När man tänker på det till och med viktigare än själva telefonen i sig. För utan något som kan ladda den spelar det ingen roll om man har en ny och bra smartphone, den går ändå inte att använda.
  • En stor del av de sociala medierna är bloggar och att blogga. För att kunna driva en bra blogg behövs det en del medel, inte minst bra text. Men även bilder är viktigt på en blogg, och för det behövs en kamera. Visst kan man fota med telefonen men en bra blogg kräver bra bilder av hög kvalitet. Och lika viktigt här är kabeln för att man ska kunna ladda sin kamera så att man kan ta alla bra blogginlägg.
  • De sociala mediernas moder måste ändå vara datorn. Utan den är det faktiskt inte mycket av alla våra andra favoritprylar som hade funnits i och med att den har utvecklats till massor av olika saker, som till exempel smartphonen.

Man ska alltså inte glömma bort vikten av allt sådan som håller våra teknikprylar vid liv. Visst är kablar kanske inte det allra roligaste som finns att köpa, i alla fall inte om man jämför med en ny surfplatta, men ändå något som alla borde ha dubbel uppsättning av hemma och på jobbet. Det värsta som finns är nämligen om de skulle lägga av utan att man har möjlighet att köpa nya på en gång.