Hem / Skrivaren lever och frodas

 

Man skulle kunna tro att skrivarna har försvunnit i våra digitala dagar, men så är det inte alls. Tvärt om är det så att det finns en stor efterfrågan på olika typer av skrivare, och faktum är att till och med den klassiska matrisskrivaren fortfarande är i bruk på många arbetsplatser.Skrivare på kontor

Idag finns nästan all information tillgänglig i digital form, men fortfarande görs många utskrifter. Det handlar om rapporter av olika slag, utkast till texter som ska korrläsas, med mera. Även om dagens skärmar är betydligt behagligare att läsa på än äldre varianter läser vi fortfarande bäst på papper. Inte minst blir det då lättare att upptäcka stavfel.

Det finns många områden där olika typer av specialskrivare används. Ett exempel är etikettskrivare. Efterfrågan på dessa ökar i takt med att e-handel blir allt vanligare. Många privatpersoner väljer också att starta e-handel som bisyssla, och då kan en etikettskrivare komma väl till pass.

Andra skrivare som används är matrisskrivare, som är den enda typ av skrivare som kan hantera utskrifter på löpande paper. Matrisskrivare var vanliga när de första datorerna som liknade dagens hemdatorer gjorde entré. Yle skriver:

På 70-talet uppfinns mikroprocessorn som gör det möjligt att bygga betydligt mindre datorer – så kallade mikrodatorer. Datorn ryms nu på varje arbetstagares skrivbord. Igen går bankbranschen i bräschen och mångas första kontakt med datorer är MikroMikkon som står på bankdisken och via en matrisskrivare skriver in saldot i bankboken.

Skrivare i hemmen

Texten som citatet är hämtat från rör Finland, men det såg ungefär likadant ut i Sverige. Idag, när bankkontoren nästan är avskaffade och de flesta sköter sina bankärenden online, är det dock inte många bankdokument som skrivs ut. Däremot finns det andra bra skäl till att köpa en skrivare.

Dagens laserskrivare är så bra att de kan användas till att lura irisskannern i en modern smartphone. Vill man skriva ut foton direkt från mobilen fungerar en bläckstråleskrivare bättre. Här hittar du en recension av en modell som kan skriva ut över wifi.a skrivare som används aner välj kan en etikettskrivare komma väl till pass. del blir allt vanligare. Många privatpersoner välj