Hem / Skyltning: så fixar du julstämningen

 

Hur får man till den där extra julkänslan på sin skyltning? Vitrinskåp med julteman, griffeltavlor med en mysig hälsning och ett julerbjudande och såklart, lite glitter och granris går alltid hem hos de som är ute och julhandlar!

Traditionellt brukar första advent vara dagen då många ställer fram julpyntet, belysningen och alla juldekorationer i butikerna. Det är nästan som en högtid för alla handlare. Även om många kämpar med att inte tjuvstarta så gör de flesta gemensam sak i att vänta till första advent, och göra ett litet spektakel av det hela. På Skyltab laddar man med gatupratare, mysiga griffeltavlor och avspärrningsstolpar för alla julinvigningar.

Skyltningens högtid

På många håll i landet är första advent lite av butikernas stora högtid. Då sätter man upp den sista touchen som ska få ens skyltfönster att riktigt osa jul. Tomtarna åker fram, några väljer att frosta sina glas med små kikhål där barnen kan titta in på något mysigt där bakom. I Jönköping har det blivit lite av en stadsfest när det är dags för handlarna att pynta sina skyltfönster och i Smålänningen kan man läsa om barnens förväntansfulla blickar på allt julpynt. I Sydsöstran går det också att läsa om några som verkligen satsar på sin julskyltning:

– Vi har lagt mycket energi på julskyltningen sedan jag började här och de senaste fyra åren har vi dessutom haft papp för fönstren för att hålla skyltningen hemlig fram till skyltsöndagen. I år valde vi att byta ut pappen mot röda draperier istället, säger Anna Borgstedt.

Genom att sätta upp griffeltavlor, julstjärnor och små mysiga erbjudanden kan man lyckas ordentligt med sin skyltning under julen. Varför inte en julkalender, med ett nytt litet erbjudande för varje dag? Då kommer din butik definitivt bli ihågkommen som en generös julentusiast!