Hem / Sociala medier och skydd

 

I detta inlägg skriver vi om Twitters senaste delårsrapport, om att skydda sin mobil från skador utvändigt men även mot hackare samt att det ibland kan vara bra att inte vara superaktiv på sociala medier om det faktiskt är så att man är arbetsför trots sin sjukskrivning.

I dag kan vi läsa i Veckans Affärer att Twitter rasar trots ökad vinst och en relativt stark delårsrapport. Kanske är det så att marknaden på något sätt är mättad kring vissa sociala medier, de som hittat Twitter kanske använder det och sedan finns det dessa som inte känner att just ett sådant socialt medium passar dem. Microbloggen kräver trots allt en del engagemang och fyndighet, en del föredrar kanske Instagram eller Facebook framför det?

3988809-instagram-4Sociala medier, så som Twitter, är lätt att använda med mobiltelefonen. Och mobiltelefonen är roligare att använda när den är rätt utrustad, på phonelife.se finns det massa tillbehör som inte bara skyddar din lur mot skador men även förstärker upplevelsen när du använder den.

Det finns de som inte borde prata och göra så mycket ljud av sig på sociala medier, i alla fall om det visar sig att man har något att dölja. I DN kan vi i dagarna läsa hur en sjukskriven kvinna med ersättning från Försäkringskassan på sociala medier som Facebook och Twitter pratat en hel del om sitt filmprojekt. Nu krävs hon på 186 000 kronor från samma myndighet. Det är nämligen så att Försäkringskassa uppmärksammat att kvinnan i både tryckta medier samt i sociala berättat om sitt dokumentärfilmsprojekt, något som gjort att man dragit en slutsats att kvinnan faktiskt är arbetsför och inte i behov av vare sig sjukskrivning eller ersättning för detta.

Att tänka på för att ha skydd på sociala medier

Det är dessutom viktigt att skydda sig och sin integritet på sociala medier, ett bra sätt att göra detta på är att ha bra och säkra lösenord. I nwt får vi tips kring hur vi bör tänka när vi just väljer lösenord, för att få ett så starkt och tåligt skydd som möjligt och slippa allt från kontokortsbedrägerier och kapade e-poster.

  • Använd absolut inte samma lösenord på flera ställen
  • Ha minst åtta tecken
  • Ha de krångligaste lösenorden på de viktigaste sidorna
  • Lösenordsprogram rekommenderas av experterna
  • Undvik de sämsta lösenorden
  • Ha inte lösenorden i en lista på datorn