Hem / Sociala medierna i mobilen

 

Vi blir allt mer digitala, både i hur vi pratar med varandra men också hur vi söker information, läser tidningen, med mera. Det vi idag kallar sociala medier är något som inte fanns i vårt sinne för bara 10 år sen. Dock är det egentligen inget nytt fenomen, förutom att det är just digitalt. Sociala medier fungerar som en plattform för oss att diskutera och integrera med andra. Det är också ett område vi forskar i och det är inte bara privatpersoner som använder medierna utan företag, kommuner och offentliga personer har ofta en egen sida för kunder, fans och nyfikna. Och allt det finner vi i våra smartphones.

googlesök med mobil och datorInte många kallar telefonerna för smartphones, det har gått från att enbart finnas i datorerna till att vara koncentrerat till våra telefoner. Långt innan touchscreen och de smarta telefonerna kom kunde tillverkarna se en trend för mobilanvändandet och behovet av att surfa i telefonen. Mestadels handlade det om att gå in på Facebook och titta, eller att lägga upp bilder, men också kolla mejlen blev ett allt mer populärt inslag.

En ny sorts teknik

Med vårt allt växande behov kom också vår önskan att kunna göra mer, att kunna surfa obegränsat, prata enklare med vänner och att vara uppkopplade dygnet runt. Det krävs en hel del utveckling av processorer men också batteri som klarar den belastningen som uppstår av alla dessa program och appar som är igång. I början av smartphonens karriär så var batterierna något att önska mer från och utvecklarna hade det svårt att gå ihop med bättre och starkare telefoner som inte slukade batteri. Som tur är finns www.cellspecialisten.se som levererar bra batterier med hög kvalité, allt från datorer, telefoner till kameror kan här bli uppgraderade med ett bättre batteri. De är dessutom billiga och erbjuder det bästa av två världar, kvalité för en billig peng.